Ben je in vorm?

Je lichaam is het meest waardevolle wat je ooit zal bezitten. Het is jouw taak om je lichaam fit en gezond te houden omdat het je hele leven mee moet! We gaan uit vinden hoe je dat kunt doen

302_240x240@2x.jpg
Afbeelding3.jpg
Afbeelding4.png

Ben je

in vorm?

Levenlang 

      Fit

Begrijpend lezen teksten

Ben je in vorm?

Milepost 2 IPC
Je lichaam is je meest waardevolle bezit. Het is jouw taak om je lichaam fit en gezond te houden, want je moet er je hele leven mee doen! In deze module gaan de kinderen onderzoeken hoe je dat het beste kunt doen.

Deze website is gebouwd ter ondersteuning van IPC Unit 2 ben je in vorm? 

Kijk ook op:
Leerkaarten
Documents
Documents
Documents
Documents
Chest Cavity
Anatomical Model
Afbeelding2.png
Chilren During Physical Education Lesson
Kids Running
Startactiviteit 1
Startactiviteit 2
Startactiviteit
Startactiviteit

Benodigdheden:

Een groot stuk papier waar je zelf helemaal op past (een stuk behang bijvoorbeeld), potloden, een schaar, lijm en plaatjes en / of boeken van onderdelen in je lichaam zoals je darmen, je hart, je maag, enzovoorts.

Beschrijving

Leg het stuk papier op de grond. Ga er zelf op liggen. Vraag iemand anders om met een potlood jouw lichaam op het papier te tekenen. De omtrek wordt het mooist als je je armen en benen een beetje spreidt. Sta weer op en kijk naar de omtrek van je eigen lichaam. Klopt het een beetje met wat je in de spiegel ziet? Dit is alleen nog maar de buitenkant. We willen vooral weten wat er in je lichaam gebeurt. Plak of teken de verschillende onderdelen van je lichaam op de juiste plek

 Denk aan organen als je hart, je longen, je hersens en je lever. Maar ook spieren, botten, zenuwen en nog veel meer. Deze kun je ook op je eigen lichaam plakken! Weet jij waar alles zit?

Anatomical Model
Chilren During Physical Education Lesson
Afbeelding2.png
Kids Running
Chest Cavity

Benodigdheden:

Een gymzaal om uiteindelijk de les / activiteiten uit te voeren, papier en pen om de  les / activiteiten te beschrijven.

Beschrijving

De leerlingen weten dat bewegen gezond is. Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat we goed bewegen?

We maken zelf een les met verschillende beweegactiviteiten die we gecombineerd kunnen gaan uitvoeren.

Welke bewegingen / activiteiten willen de leerlingen toevoegen om zo goed mogelijk te bewegen.

Hierbij moeten ze ook rekening houden wat iedereen ook kan en of de bewegingen/ activiteiten goed te volgen zijn. Ze kunnen de opdrachten op opdrachtkaarten zetten zodat iedereen deze zelfstandig kan gaan uitvoeren.